Tamplarie PVC Craiova

În cazul în care ești în căutarea de tamplarie PVC în Craiova, ai ajuns în locul potrivit. Aici poți găsi informații detaliate despre sticlă, prețuri și profile, pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere pentru ferestrele și ușile locuinței tale. Soluțiile noastre de tamplarie PVC sunt durabile și eficiente, reprezentând opțiunea ideală pentru achiziționarea sau înlocuirea ferestrelor și ușilor din casa ta.

Tamplarie PVC Craiova:Prețuri

Preturi

Prețurile pentru ferestrele și ușile din PVC pot varia în funcție de mai mulți factori. Inclusiv calitatea materialelor, dimensiunile exacte, tipul de deschidere și geamul utilizat. În lista de mai jos, am prezentat prețurile aproximative pentru diverse tipuri de ferestre și uși din PVC, cu diferite caracteristici, și dimensiunile specificate:

 1. Fereastră fixă din PVC, cu geam triplu, dimensiune 120x100cm:
 2. Fereastră cu deschidere din PVC, cu geam dublu, dimensiune 120x100cm:
 3. Fereastră cu deschidere din PVC, cu geam triplu, dimensiune 120x100cm:
 4. Ușă de balcon din PVC, cu geam dublu, dimensiune standard:
 5. Ușă de balcon dublă din PVC, cu geam dublu, dimensiune standard:
 6. Fereastră cu o deschidere din PVC, cu geam dublu, dimensiune 100x100cm:
 7. Fereastră fixă din PVC, cu geam dublu, dimensiune 100x100cm:

Aceste prețuri sunt aproximative pentru tamplarie PVC în Craiova și pot varia în funcție de, calitatea profilului PVC și a geamului termopan, precum și de ofertele sau reducerile disponibile. Înainte de a lua o decizie finală, este întotdeauna recomandat să soliciti mai multe oferte de la diferiți producători și să compari caracteristicile și prețurile pentru a obține cea mai bună ofertă în raport cu nevoile tale și bugetul disponibil.

Adâncimea de montaj pentru profile

de tamplarie PVC Craiova

PVC profile

 

O caracteristică foarte importantă în alegerea celor mai bune profile de tamplarie PVC în Craiova pentru termopane este adâncimea de montaj, care este dată de grosimea profilului. Se recomandă profile cu o adâncime de montaj de peste 70 mm, pentru a putea alege și un pachet corespunzător de geam termopan.

Pentru alegerea tipului potrivit de profil de tamplarie în funcție de necesitățile proiectului respectiv, este indicat să optezi pentru profile PVC care îndeplinesc următoarele caracteristici:

Adâncimea profilelor:

Adâncimea profilelor se referă la măsurarea distanței dintre partea exterioară și partea interioară a profilelor utilizate în construcția ferestrelor și ușilor din tamplarie PVC în Craiova. Este o caracteristică importantă în alegerea celor mai bune profile pentru termopane, deoarece adâncimea influențează performanța termică și rezistența structurală a acestora.

În general, profilele de tamplarie PVC în Craiova pentru termopane au o adâncime de montaj cuprinsă între 50 și 80 mm. Cu cât adâncimea profilului este mai mare, cu atât pot fi îmbunătățite proprietățile termoizolante ale ferestrei. Profilele cu adâncime mai mare pot conține mai multe camere de aer, ceea ce asigură o mai bună izolare termică. De asemenea, adâncimea mai mare permite utilizarea de armături din oțel care consolidează profilul și îi conferă rezistență structurală.

Prin urmare, se recomandă alegerea profilelor cu o adâncime de montaj de peste 70 mm pentru a obține o izolare termică eficientă și o calitate superioară a ferestrelor și ușilor din PVC. Cu toate acestea, este important să ții cont și de alte caracteristici ale profilului, cum ar fi numărul de camere.

Numărul de garnituri de la tocul ferestrei:

Numărul de garnituri de la tocul ferestrei reprezintă cantitatea de elemente etanșe și izolante amplasate în jurul ferestrei sau ușii pentru a preveni pătrunderea aerului, apei și zgomotului din exterior în interiorul locuinței și pentru a asigura o izolare termică și fonică eficientă.

În mod obișnuit, majoritatea ferestrelor și ușilor din tamplarie PVC în Craiova sunt prevăzute cu două sau trei garnituri. Aceste garnituri sunt amplasate în diferite puncte strategice ale tocului și aripioarelor ferestrei pentru a asigura etanșeitatea și izolarea corespunzătoare.

Iată câteva informații relevante despre numărul de garnituri de la tocul ferestrei:

 1. Două garnituri: Ferestrele și ușile cu două garnituri sunt o opțiune frecventă și pot oferi o bună izolare termică și fonică pentru majoritatea locuințelor. O garnitură este poziționată între aripioară și toc, iar cealaltă între aripioară și rama fixă.
 2. Trei garnituri: Sistemele de ferestre și uși cu trei garnituri sunt considerate a fi de calitate superioară și pot asigura o izolare termică și fonică îmbunătățită. Acestea pot avea o garnitură suplimentară poziționată între rama fixă și toc, pentru a spori etanșeitatea.
Numărul de camere:

Numărul de camere se referă la structura internă a profilului din tamplarie PVC în Craiova pentru ferestre sau uși. În profilurile PVC, camerele sunt spații goale sau compartimente interioare, dispuse în paralel, care contribuie la izolarea termică și fonică a ferestrei sau ușii.

Izolarea termică este asigurată deoarece aerul închis în camerele profilului acționează ca un izolator termic. Cu cât există mai multe camere în profil, cu atât izolarea termică va fi mai eficientă, deoarece căldura are mai puține puncte de ieșire sau intrare în locuință.

Izolarea fonică este, de asemenea, îmbunătățită de prezența mai multor camere în profilul PVC, deoarece zgomotele exterioare vor întâmpina o barieră suplimentară înainte de a pătrunde în interiorul casei.

În general, profilele de tamplarie PVC în Craiova pentru ferestre și uși pot avea intre 3 si 10 camere.

Întărirea / consolidarea

Consolidarea profilelor la interior cu armături din oțel, cu grosime de 1,5-2 mm.  Acest aspect conferă stabilitate și rezistență profilului, asigurând o durabilitate crescută a ferestrei sau ușii.

Adâncimea de montaj este un indicator important, fiind strâns legată de numărul de camere din interiorul profilului. Ambele aspecte contribuie semnificativ la eficiența termică a ferestrei sau ușii PVC. În plus, trebuie să acorzi atenție detaliilor precum numărul de garnituri, care joacă un rol esențial în asigurarea unui mediu intern confortabil și izolat termic corespunzător.

Alegând cele mai bune profile de tamplarie PVC în Craiova pentru termopane, poți beneficia de toate avantajele unei izolații termice și fonică superioare, ceea ce va contribui la confortul și economia de energie în locuință. Asigură-te că faci o alegere informată și că te orientezi către producători de încredere, pentru a obține rezultatele dorite din proiectul tău.

Tipuri profilele PVC

Tipuri profilele PVC

Există numeroase firme de renume care produc profile PVC de înaltă calitate pentru ferestre și uși termopan. Aceste companii sunt cunoscute pentru inovația tehnologică, calitatea materialelor și produselor finisate. Iată câteva dintre cele mai cunoscute firme producătoare de profile PVC:

 1. VEKA: VEKA Group este unul dintre cei mai mari producători de profile PVC la nivel mondial, cu o experiență vastă în industrie. Compania oferă o gamă largă de profile pentru ferestre, uși și sisteme de glisare.
 2. REHAU: REHAU este o companie germană cu o lungă tradiție în producția de profile PVC. Aceasta furnizează profile de calitate pentru ferestre, uși, obloane și multe alte aplicații.
 3. Schüco: Schüco este un producător german renumit pentru soluțiile inovatoare de sisteme pentru ferestre, uși și fațade. Compania oferă profile PVC de înaltă calitate, îmbinând designul modern cu performanțele tehnice.
 4. Salamander: Salamander Industrie-Produkte (SIP) este o companie germană cu o tradiție îndelungată în producția de profile PVC. Aceasta oferă o gamă diversificată de profile pentru ferestre și uși.
 5. Deceuninck: Deceuninck este un producător global de profile pentru ferestre și uși din PVC. Furnizând soluții de înaltă performanță și durabilitate.
 6. Kömmerling: Kömmerling face parte din grupul Profine. Este un producător german de profile PVC de calitate superioară pentru ferestre și uși.
 7. Aluplast: Aluplast este un producător german de profile PVC, oferind o varietate de soluții pentru ferestre și uși, inclusiv sisteme pentru clădiri de înaltă performanță energetică.

Acestea sunt doar câteva dintre firmele de renume care produc profile PVC. Atunci când alegi un producător, asigură-te că verifici recenziile și reputația companiei, precum și calitatea certificată a produselor lor.

Sticla pentru ferestre si usi

de tamplarie PVC Craiova

Sticla pentru ferestre si usi de tamplarie PVC

 

 

Sticla folosită la ferestrele din tamplarie PVC în Craiova pentru realizarea geamului este un element esențial în asigurarea eficienței termice și fonică a acestora. Geamul este alcătuit din două sau mai multe foi de sticlă, separate printr-un spațiu umplut cu aer sau gaz inert, cunoscut sub denumirea de „cameră de aer”. Acest design al geamului  contribuie la o mai bună izolare termică și fonică a locuinței.

Există diverse opțiuni de sticlă pentru la ferestrele si usile din PVC, fiecare având caracteristici specifice, cum ar fi:

Sticla termopan simplu:

Acesta este format din două foi de sticlă separate printr-o cameră de aer. Asigură o bună izolare termică și fonică, însă este mai puțin eficient decât variantele cu geam triplu.

Sticla tripan sau geam triplu:

Acest tip de geam este compus din trei foi de sticlă separate printr-o cameră de aer. Asigură o izolare termică și fonică superioară. Fiind recomandat în special pentru locuințele aflate în zone cu temperaturi scăzute sau cu niveluri ridicate de zgomot.

Geamul tripan este compus din trei foi de sticlă separate între ele prin câte două baghete distantiere și umplute cu argon sau aer, creând astfel două camere de aer. Acest tip de geam oferă o izolare termică și fonică superioară, iar proprietățile sale pot varia în funcție de combinația de sticlă și gaz utilizată.

Grosimea foilor de sticla este variabila (de regula intre 4-6 mm), ca si distanta dintre ele (12-20 mm), eficacitatea geamului crescand direct proportional cu acestea.

 

Tamplarie PVC Craiova

Iată câteva tipuri uzuale de geam tripan și proprietățile lor:

 1. Geam tripan Clar + Clar + Low-e cu gaz Argon, cu grosimea totală de 32 mm:
  • Transmisia luminii: 73.4%
  • Reflectia luminii: 16.9%
  • Index de culoare Ra: 97.5
  • Factor solar EN 410: 60.7%
  • Valoare U EN 673 (15K): 1,2 W/(m2K)
 2. Geam tripan Clar + Clar + Low-e cu gaz Aer, cu grosimea totală de 32 mm:
  • Transmisia luminii: 73.4%
  • Reflectia luminii: 16.9%
  • Index de culoare Ra: 97.5
  • Factor solar EN 410: 60.7%
  • Valoare U EN 673 (15K): 1,4 W/(m2K)
 3. Geam tripan cu control solar – Solar4S + Clar + Clar:
  • Transmisia luminii: 61.9%
  • Reflectia luminii: 30.4%
  • Index de culoare Ra: 95.4
  • Factor solar EN 410: 39.8%
  • Valoare U EN 673 (15K): 1,1 W/(m2K)
 4. Geam tripan Clar + Clar + Clar cu gaz Aer:
  • Transmisia luminii: 76.1%
  • Reflectia luminii: 21.2%
  • Index de culoare Ra: 97.6
  • Factor solar EN 410: 72.2%
  • Valoare U EN 673 (15K): 2,0 W/(m2K)

Cele mai eficiente geamuri tripan pot avea valori reduse pentru coeficientul „U,” ceea ce indică o izolare termică foarte bună. De exemplu, un geam tripan Clar + Low-e + Low-e cu gaz Argon (configurația G4-10-G6-8-G4) poate avea o valoare de 0,9 W/(m2K), iar un geam tripan Solar4S + Low-e6 + Clar cu gaz Argon (configurația G4-16-G6-14-G4) poate ajunge la o valoare de 0,6 W/(m2K).

Sticla Float:

Este un tip de sticlă naturală, caracterizată prin neutralitatea sa și transparența excepțională, fiind esențială în compoziția unui geam termoizolant performant și reprezentând un element cheie în realizarea geamurilor premium. Această sticlă poate fi îmbunătățită prin diverse tehnici precum sablarea, sau imprimarea, permițându-i să ofere claritate vizuală și o transmisie puternică a luminii naturale. Fiind foarte transparentă, reprezintă o alegere excelentă pentru ferestre, uși interioare, exterioare și pereți despărțitori.

Sticla Low-E:

Este un tip special de sticlă cu emisivitate redusă, ceea ce înseamnă că permite o transferul termic mai mic între interiorul și exteriorul unei clădiri. Această sticlă are capacitatea de a reflecta o mare parte din radiațiile infraroșii și termice, păstrând astfel căldura în interior în sezonul rece și menținând răcoarea în sezonul cald. Principalul beneficiu al sticlei Low-E este îmbunătățirea performanței termice a geamului termoizolant.

Cu ajutorul acestei sticle, pierderile de căldură din locuință sau clădire sunt reduse semnificativ, ceea ce duce la economii de energie și costuri mai mici de încălzire sau răcire. Sticla Low-E poate fi utilizată în diferite configurații de geamuri, inclusiv în sisteme cu geam triplu sau cu încapsulare a gazelor speciale pentru o izolație termică și fonică superioară.

Sticla „4 anotimpuri” sau „4 seasons” (4S):

Sticla cu control solar, cunoscută și sub denumirea de sticlă selectivă, reprezintă o alegere inteligentă pentru ferestrele termoizolante datorită proprietăților sale speciale.

Principala caracteristică a sticlei cu control solar este capacitatea sa de a oferi izolare termică și protecție împotriva supraîncălzirii mediului interior. Acest lucru se realizează prin intermediul unui strat special de oxizi metalici aplicat pe suprafața sticlei. Acest strat permite filtrarea și reflectarea radiațiilor solare nocive, păstrând astfel căldura în interior în sezonul rece și prevenind supraîncălzirea în sezonul cald.

Un alt beneficiu al sticlei selectivă este că asigură o bună transmisie a luminii naturale în interior, fără să crească nivelul de căldură. Astfel, încăperile rămân bine luminate și primitoare, în timp ce temperaturile interioare rămân confortabile.

Sticla cu control solar contribuie și la reducerea efectului de seră. Care poate fi o problemă în clădirile cu ferestre obișnuite. Prin filtrarea radiațiilor solare nocive, se îmbunătățește eficiența energetică a clădirii, ceea ce se traduce în economii la utilități pe tot parcursul anului.

Sticla laminată:

Cunoscută și sub denumirea de sticlă duplex, reprezintă o opțiune excelentă pentru ferestrele și ușile din locuințe și clădiri comerciale datorită proprietăților sale remarcabile.

Principala caracteristică a sticlei laminată este capacitatea sa de a asigura o excelentă izolare fonică. Acest tip de sticlă este compus din mai multe foi de sticlă, care sunt lipite cu ajutorul unor straturi de rășini transparente. Această structură specială conferă sticlei laminată proprietăți de absorbție a zgomotului, fapt ce contribuie la reducerea nivelului de zgomot din mediul exterior, menținând astfel liniștea și confortul în interiorul locuinței.

În plus, sticla laminată oferă un înalt nivel de siguranță, fiind rezistentă la spargere și crăpare. Atunci când este lovită cu o forță puternică, cioburile de sticlă nu se împrăștie, ci rămân lipite de straturile de rășini, reducând astfel riscul de accidentare.

Coeficientul de transfer termic

Coeficientul de transfer termic

(Uf)  și măsurat în W/(m²K), cantitatea de căldură  care trece prin un metru pătrat de material (în acest caz, profilele PVC). Atunci când există o diferență de temperatură de 1 Kelvin (sau 1°C) între cele două fețe ale materialului. Cu cât valoarea Uf este mai mică, cu atât materialul oferă o izolare termică mai bună și pierderile de căldură sunt mai reduse.

În general, profilele din PVC au coeficientul de transfer termic Uf redus. Ceea ce le face o alegere potrivită pentru ferestrele termoizolante. Valorile obișnuite ale coeficientului Uf pentru profilele PVC sunt în jurul valorii de 1 sau chiar sub 1 W/(m²K), ceea ce demonstrează o bună izolare termică.

Pentru a asigura o izolare termică optimă, se recomandă alegerea profilelor cu mai multe camere de aer la interior, deoarece acestea contribuie la izolarea termică mai eficientă a ferestrei. De asemenea, o adâncime a profilului de peste 74 mm poate contribui la îmbunătățirea performanțelor termice ale ferestrei.

Numărul de garnituri din tocul ferestrei are, de asemenea, un rol important în izolarea termică. Un număr mai mare de garnituri ajută la prevenirea pierderilor de căldură prin intermediul tocului.

Deși profilele PVC oferă o bună izolare termică, este important să se ia în considerare și tipul de sticlă. Care urmează să fie montată în tamplarie.

Feroneria

Feroneria

 

Reprezintă componentele și mecanismele utilizate pentru deschiderea, închiderea și blocarea ferestrelor și ușilor din PVC. Aceste elemente sunt esențiale pentru funcționarea corectă și durabilă a sistemelor de ferestre și uși și pot influența în mod semnificativ siguranța, confortul și funcționalitatea acestora.

Feroneria este proiectată pentru a fi integrată în profilele din PVC. Este fabricată din materiale durabile și rezistente la uzură, cum ar fi aliaje de aluminiu sau oțel inoxidabil. Există mai multe tipuri de feronerie disponibile, fiecare având funcții specifice și utilizări diferite:

Balamale:

Sunt folosite pentru conexiunea elementelor mobile (foi de ferestre sau uși) cu cadrul fix. Acestea permit deschiderea și închiderea ferestrelor sau ușilor și pot fi balamale simple sau oscilante (pentru ventilație suplimentară).

         Mecanisme de închidere:

Acestea includ cremone, feronerie multipunct și dispozitive de blocare. Aceste mecanisme asigură etanșeitatea și siguranța ferestrelor și ușilor. Oferind posibilitatea de a închide în mai multe puncte pentru o securitate crescută.

                Mânere:

Mânerele permit utilizatorilor să deschidă și să închidă ferestrele și ușile. Ele pot fi disponibile în diferite forme și dimensiuni, adaptate designului estetic al ferestrei sau ușii.

                     Dispozitive de ventilare:

Acestea permit ventilarea controlată a încăperilor prin deschiderea unei fante de aer în ferestre.

                            Role și căști:

Aceste componente facilitează mișcarea ușoară și liniștită a elementelor mobile ale ferestrelor glisante sau ușilor culisante.

Accesorii suplimentare:

Pot include elemente precum opritori, limitatori de deschidere, plăci de întărire. Alte componente pentru a îmbunătăți performanța și securitatea ferestrelor și ușilor din PVC.

Feroneria PVC trebuie să fie de calitate și să fie compatibilă cu sistemul de ferestre sau uși. Pentru a asigura funcționarea corectă și durabilitatea acestora.

Roto, Maco și WINKHAUS sunt trei dintre cele mai renumite companii producătoare de feronerie pentru ferestre și uși din PVC și aluminiu. Aceste companii oferă o gamă variată de accesorii și sisteme de feronerie. Asigurând o funcționare fiabilă și durabilă a ferestrelor și ușilor. Mai jos, voi oferi câteva informații despre fiecare dintre aceste companii:

Roto Frank AG

este o companie germană cu o experiență vastă în producția de feronerie pentru ferestre și uși.Compania oferă o gamă largă de produse, inclusiv balamale, mânere, mecanisme de închidere și sisteme de actionare pentru ferestre și uși din PVC și aluminiu. Roto este cunoscută pentru inovația și calitatea produselor sale, fiind un furnizor de încredere pentru industria ferestrelor și ușilor.

Maco

este o companie austriacă specializată în producția de sisteme de feronerie și accesorii pentru ferestre și uși din PVC, aluminiu și lemn.Compania oferă o gamă variată de produse, inclusiv feronerie pentru ferestre și uși glisante, sisteme de închidere, mânere și alte accesorii. Maco se remarcă prin calitatea și inovația produselor sale, fiind unul dintre cei mai importanți furnizori de feronerie pentru industria construcțiilor din lemn, PVC și aluminiu.

Winkhaus

este o companie germană cu o lungă tradiție în producția de feronerie pentru ferestre și uși. Compania oferă o gamă completă de soluții pentru ferestre și uși. Inclusiv sisteme de închidere, balamale, mânere, accesorii pentru ferestre glisante și multe altele. WINKHAUS se distinge prin calitatea superioară a produselor sale, fiabilitate și inovație, fiind un partener de încredere pentru fabricanții de ferestre și uși din PVC și aluminiu.

Garanția

Reprezintă un angajament scris al producătorului sau vânzătorului de a repara. Inlocui sau rambursa produsele care prezintă defecte sau probleme într-o anumită perioadă de timp după achiziționare. În cazul tamplariei PVC, garanția este oferită de producător sau de compania care comercializează ferestrele și ușile din PVC și acoperă diverse aspecte legate de calitate, funcționalitate și performanțe.

Garanția poate varia în funcție de producător sau furnizor și poate include următoarele aspecte:

Perioada de acoperire:

Durata garanției poate varia de la câțiva ani până la o perioadă mai lungă, de exemplu, 10 ani sau chiar mai mult. Cu cât perioada de garanție este mai mare, cu atât mai mare este încrederea producătorului în calitatea produselor sale.

Defectele acoperite:

Garanția poate acoperi diferite tipuri de defecte, cum ar fi defecte de fabricație. Probleme cu feroneria, pierderea proprietăților termoizolante, deformări, decolorări, etc.

Limitări și excluderi:

Unele garanții pot avea anumite limitări sau excluderi. Cum ar fi daunele cauzate de utilizare necorespunzătoare sau instalare incorectă, acțiuni de forță majoră sau intervenții neautorizate asupra produsului.

Procedura de revendicare:

Garanția va avea proceduri specifice pe care cumpărătorul trebuie să le urmeze. In cazul în care apare o problemă acoperită de garanție. Aceasta poate implica contactarea producătorului sau distribuitorului. Furnizarea de informații și documente relevante și adesea inspectarea produsului de către un tehnician autorizat.

Este important să citești cu atenție termenii și condițiile garanției și să întrebi despre orice nelămurire înainte de achiziționarea produselor. De asemenea, asigură-te că respecți cerințele de întreținere și utilizare a produselor, astfel încât garanția să rămână valabilă.

CERE OFERTA

Pentru a te ajuta să alegi cea mai potrivită tamplarie PVC din Craiova pentru nevoile tale. Stăm la dispoziția ta cu informații detaliate despre prețuri, profile și sticlă. Echipa noastră de specialiști îți poate oferi sfaturi și consultanță pentru a obține soluția perfectă pentru locuința ta din Craiova. Asigurăm calitate, profesionalism și satisfacție pentru fiecare proiect pe care îl realizăm. Așteptăm cu drag să te ajutăm să transformi casa ta într-un spațiu confortabil, sigur și eficient energetic cu tamplarie PVC de înaltă calitate!

7 Comments

 • […] Coeficientul termic al BCA poate varia în funcție de densitatea materialului, dar în general se situează în jurul valorii de 0,09-0,15 W/mK. Cu cât coeficientul termic este mai mic, cu atât izolația termică a materialului este mai bună. Prin urmare, BCA are o capacitate bună de a izola termic, contribuind la menținerea temperaturii constante în interiorul casei. […]

 • Ralu

  24 iulie 2023

  Un articol care cuprinde toate informatiile despre tamplaria PVC! Super! Multumesc

 • Titi

  24 iulie 2023

  Inca un articol foarte bun despre tamplaria pvc. Felicitari.

 • Vio

  24 iulie 2023

  Informatii foarte utile! Bravo

 • Victor

  24 iulie 2023

  Informativ si util

 • Liviu

  24 iulie 2023

  Consider ca acest articol este bine structurat si usor de inteles.

 • Gigi

  27 iulie 2023

  Daca stiam aceste detalii cu siguranta alegeam un profil mai bun. Acum inteleg caee este diferenta de fapt.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai un proiect sau cauti solutii?

Inconstructii.com te ajuta sa obtii oferte de preturi la toata gama de materiale sau sa discuti cu diferite firme. Nu ezita sa te inscri si tu!

Constructor