Cat costa tencuiala

Cat costa tencuiala și mortarul care sunt două elemente esențiale în construcții, utilizate pentru acoperirea și finisarea suprafețelor. Ele joacă un rol important în asigurarea durabilității și aspectului estetic al clădirilor. În acest articol, vom explora tot ce trebuie să știți despre tencuială și mortar.

Cat costa tencuiala si ce este ?

Prețuri lucrări | Cat costa manopera la tencuiala  | Preț (RON/mp)
–––––––––––––-
Curățare glet pe perete  7-9 lei
Desfacere tencuieli interior-exterior 20-30 lei
Tencuieli interioare 35-70 lei
Tinci 17-30 lei
Glet ipsos – finisat 20-25 lei

Pentru detalii suplimentare sau pentru a solicita o ofertă personalizată, vă rugăm să ne trimiteți o cerere.

Trimiteți cererea AICI.

Dacă dorești, poți să postezi anunțul tău AICI, iar firmele din apropierea ta te vor contacta.

Tencuiala este un amestec de ciment, var, nisip și apă, care se aplică pe pereții sau suprafețele interioare și exterioare ale clădirilor. Scopul principal al tencuielii este de a nivela suprafețele, de a acoperi imperfecțiunile, de a asigura o finisare uniformă și de a proteja zidurile împotriva factorilor externi, precum umiditatea, ploaia sau frigul. Tencuiala poate fi aplicată manual sau mecanizat cu ajutorul unui pistol de tencuit.

Tipuri de tencuieli:

 1. Tencuiala de interior: Este utilizată pentru finisarea pereților și a tavanului în interiorul clădirilor. Aceasta poate fi aplicată pe gips-carton, beton sau alte suprafețe adecvate pentru tencuială.
 2. Tencuiala de exterior: Este concepută pentru a rezista la intemperii și condiții externe dificile. Este utilizată pentru finisarea pereților exteriori ai clădirilor și oferă protecție împotriva umezelii și a temperaturilor extreme.
 3. Tencuiala decorativă: Acest tip de tencuială are scopul de a oferi un aspect estetic plăcut și poate fi disponibilă într-o gamă variată de culori și texturi. Este adesea utilizată pentru finisarea interioară și poate crea efecte decorative deosebite.

Cat costa tencuiala

Ce este mortarul si cat costa?

Iată tabelul cu prețurile pentru diverse tipuri de mortare pentru zidărie:
Nume Mortar Descriere Preț (lei/bucată) Disponibilitate
Adeplast MZ – BCA, gri, exterior, 25 kg Mortar pentru zidărie BCA, exterior 22.50 Disponibil online
Ceresit CT 29, interior / exterior, 25 kg Mortar tinci pentru tencuieli fine 25.28 Disponibil online
Adeplast, alb, interior / exterior, 25 kg Mortar tinci pentru tencuieli și reparații 29.99 Disponibil online
Primus, alb, interior / exterior, 25 kg Mortar tinci 32.83 Disponibil online
Baumit MM 50, gri, interior / exterior, 30 kg Mortar pentru zidărie 21.47 Disponibil online
Adeplast, gri, interior / exterior, 25 kg Mortar tinci pentru tencuieli și reparații 24.60 Disponibil online
Sika SikaGrout – 212, gri, interior / exterior, 25 kg Mortar pentru turnare 115.00 Disponibil online
Mapei MapeGrout Rapido, gri, interior / exterior, 25 kg Mortar rapid 170.00 Disponibil online

Mortarul este un amestec de ciment, var sau ipsos, nisip și apă, folosit pentru fixarea cărămizilor, blocurilor de beton sau a altor materiale de construcție. Acesta se aplică între elementele de construcție pentru a le lipi și a forma o structură unitară. Mortarul poate avea consistențe diferite, în funcție de utilizare, de la consistență moale pentru fixarea cărămizilor, până la consistență mai rigidă pentru aplicări mai specifice.

Tipuri de mortar:
 1. Mortar pentru cărămidă: Este un tip de mortar utilizat pentru fixarea cărămizilor în construcții. Acesta oferă o aderență puternică și durabilă între cărămizi.
 2. Mortar pentru tencuială: Acest tip de mortar este utilizat pentru aplicarea tencuielii. Are o consistență mai fină și ajută la aderarea tencuielii pe suprafață.
 3. Mortar pentru placări: Este un mortar special conceput pentru fixarea plăcilor ceramice sau de piatră pe pereți sau podele.Principalele tipuri de mortare și tencuieli utilizate în construcții pot fi împărțite în mai multe categorii, în funcție de textură, utilizare și aspect estetic. Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de tencuieli și mortare:
  1. Tencuiala fină și tencuiala grosieră: Această împărțire se referă la tactilitatea tencuielii. Tencuiala fină este măcinată până la pulbere și este utilizată pentru finisarea pereților interiori, oferind o suprafață netedă și uniformă. În schimb, tencuiala grosieră conține granule mai mari și este preferată pentru finisarea fațadelor exterioare, deoarece oferă o rezistență sporită și o durabilitate mai mare.
  2. Mortar structural: Acest tip de mortar are o textură granulară și noduroasă, datorită granulelor de cuarț. Este folosit pentru corectarea imperfecțiunilor pereților și oferă un aspect rustic și plin de relief. Este mai potrivit pentru spațiile interioare, unde peretele nu este complet plat.
  3. Mortar texturat: Mortarul texturat are o textură specială, care poate imita diverse modele, cum ar fi piatra zdrobită sau structura lemnului. Este apreciat pentru plasticitatea sa, care permite realizarea unor lucrări complexe și artistice. Este utilizat în interioarele unde suprafețele pereților joacă un rol important în decor.
  4. Mortar venețian: Acest tip de mortar decorativ imită textura marmurei și conferă un aspect de lux și glamour spațiilor. Este un mortar tradițional, caracterizat prin durabilitate și longevitate.
  5. Mortar mineral: Acest tip de mortar conține ciment, minerale și var, având proprietăți de dezinfectare și reglare a umidității. Este potrivit pentru spațiile care necesită un control al umidității și este considerat o alegere versatilă și economică.

Importanța corectei utilizări a tencuielii și mortarului:

Utilizarea corectă a tencuielii și mortarului este esențială pentru asigurarea durabilității și siguranței clădirilor. O aplicare necorespunzătoare poate duce la probleme precum crăpături în tencuială, scurgeri de apă sau chiar deteriorarea structurii clădirii. De aceea, este recomandat să angajați personal calificat și să utilizați materiale de calitate pentru a obține rezultate excelente.

În concluzie, tencuiala și mortarul reprezintă elemente esențiale în construcții și finisarea clădirilor. Fie că este vorba de tencuieli interioare, exterioare sau de aplicarea mortarului pentru fixarea materialelor de construcție, este important să se respecte tehnologia și materialele adecvate pentru a asigura calitatea și durabilitatea lucrărilor de construcții.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai un proiect sau cauti solutii?

Inconstructii.com te ajuta sa obtii oferte de preturi la toata gama de materiale sau sa discuti cu diferite firme. Nu ezita sa te inscri si tu!

Constructor